Winnaars

Winnaar Waarderingsprijs 2018: Afslag Eindhoven

Afslag Eindhoven is een groep bevlogen en geëngageerde theatermakers dat inmiddels 10 jaar bestaat. Het gezelschap maakt poëtisch theater op bijzondere locaties over mensen in een vaak verontrustende wereld vol grote, doordenderende ontwikkelingen. De locaties maken een belangrijk onderdeel uit van het geheel.

Winnaar Stimuleringsprijs 2018: KONT Magazine

KONT Magazine is een jaarlijks traag tweetalig (NL/EN) publicatie-initiatief van Griet Menschaert, een papieren platform dat cross-disciplinaire samenwerkingen van unieke makers in de omgeving van Eindhoven mogelijk maakt.

Winnaar Extra Prijs 2018: Kazerne

De Kazerne is het ‘internationale podium voor design’. Het is een ontmoetingsplek voor designers, maar ook voor liefhebbers om onder het genot van een hapje en drankje kunst en ontwerpen te bekijken. Daarmee biedt het tevens een platform voor Eindhovense kunstenaars en ontwerpers.

Winnaar Rabo Publieksprijs 2018: Plint

Plint is uitgever en uitdrager van literatuur en poëzie. De organisatie bestaat maar liefst 40 jaar. De stichting combineert gedichten met beeldende kunst en illustraties op allerlei manieren om zo de drempel van poëzie en kunst laag te houden.

Uitreiking

Genomineerden

Download het juryrapport